Rocky Horror Show 1983

Jag blev verkligen en tuff brud i lyxförpackning när Christer Lindarw designade kläderna till ”Rocky Horror Show” på Chinateatern, 1983.

Här en logebild tagen av Joakim Strömholm och jag har nästan glömt bort hur mycket alla rökte inomhus överallt på den tiden, något som inte ens går att föreställa sig idag. De stackars få icke-rökarna måste ha känt sig helt rättslösa och var verkligen hjältar som härdade ut i dimmorna.

Fast även vi rökare fick nog till slut och inför turnéerna 1985 så bestämde vi i bandet att införa rökförbud i bussen. Abstinensen blev förstås outhärdlig och för att lindra det värsta suget så började jag snusa under resorna istället. Inte så smart kanske, nu var jag en fullfjädrad blandmissbrukare och stenhårt fast i nikotinberoendet. Det där löste sig dock så småningom och jag är idag rökfri sen 19 år tillbaka men lägger fortfarande in en liten General under läppen till och från. Någon slags njutning måste jag väl ändå få unna mig…


Foto: Joakim Strömholm