ANC-galan (1985)

http://www.youtube.com/watch?v=xsLyJ8rJOUI

Detta var ett gigantiskt projekt som strandsattes i Scandinavium i Göteborg, november 1985. Vi var många inblandade artister, musiker, tekniker och scenarbetare på plats. Jag sjöng med bästa, finaste bandet som jag turnerade mycket med på 80-talet och de hade en stor del i framgångarna under dessa år. Rolf Alex – trummor, Mats Claesson(numera Bruzell) – gitarr, Mats ”Bacon” Olausson – keyboard, Erik Häusler – saxofon och Tommy Cassemar – bas. Fullsatt arena och fantastisk publik, en stor manifestation till stöd för ANC-rörelsen i Sydafrika. Vi fick skaka hand med Olof Palme och 3 månader senare sköts han på Sveavägen i Stockholm.

http://www.youtube.com/watch?v=04Ct074ENq4

Tidigt nästa morgon efter ANC-galan skulle vi flyga till Arlanda för vidare transport till SVT och bandning av några låtar i ”Jacobs stege” som skulle sändas samma kväll. Vi var helt slutkörda, trötta, irriterade och fick veta att planet var inställt. Risken fanns alltså att vi skulle missa vår TV-medverkan och detta blev droppen som utlöste ett storbråk mellan saxofonisten Erik och mig. Där jag skällde som en liten ettrig terrier på honom och han slog mig i huvudet med en hoprullad DN. Som små barn. Vi kom med ett senare flyg och hann precis i tid till TV-studion. I en av låtarna där vi står ansikte mot ansikte syns det tydligt att vi fortfarande är förbannade på varandra, om blickar kunde döda… När inspelningen var klar blev det ilfart på hala vägar till spelning i Bålsta, puh… It´s all for the love of rock´n´roll…